петък, 3 януари 2014 г.

Рибен пай



Продукти:

250 г сьомга
250 г треска
250 г скариди
100 г грах
2 картофа
2 с.л. зехтин
1 с.л. ситно нарязан лук
1 с.л. ситно нарязани моркови
2 с.л. брашно
1 ч.ч. бульон
50 мл бяло вино
1 с.л. краве масло
сол
черен пипер


парче бутер тесто
яйце за намазване


1. Нарежете рибата на хапки.



Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете лука и морковите. Прибавете нарязаните на кубчета картофи и граха. Разбъркайте и поръсете с брашното леко да се запържи.

2. Добавете бульона и виното. Варете на тих огън да омекнат зеленчуците. Прибавете рибата, скаридите и бучка краве масло. Подправете със сол и черен пипер.


3. Изсипете сместа в подходяща тавичка и я оставете да изстине.


4. Разточете тестото на кръг, малко по-голям от тавичката. Сложете го отгоре и притиснете краищата. Направете отвор в средата на пая за да има от къде да излиза парата и да не втечни тестото. Може да украсите с фигурки от тесто. Намажете го с малко разбито яйце.


5. Запечете до порозовяване в предварително загрята на 200 С фурна.




Няма коментари:

Публикуване на коментар