събота, 17 август 2013 г.

Печени тиквички с хрупкава коричка



Продукти:

3 тиквички
3 с.л. брашно
3-4 с.л. зехтин
3 склидки чесън, пасиран
3 с.л. настърган пармезан
1/2 ч.ч. смлени трохи от стар хляб
сол
черен пипер

1. Нарежете тиквичките на кръгчета с дебелина от 1/2 см.
2. Покрийте голяма тава с хартия за печене. Намажете я с 1 с.л. зехтин.


3. Оваляйте тиквичките в брашното.


Изтупайте излишното и ги подредете в тавата. Може леко да ги застъпите. Поръсете ги леко със сол и зехтин. Може и малко черен пипер, ако желаете.


4. Разбъркайте в купичка хлебните трохи, останалия зехтин и сиренето.


Разпределете сместа върху тиквичките.


5. Печете тиквичките в загрята на 180 С фурна докато станат хрупкави. Поставете ги на най-горната позиция на фурната. От долната страна бързо се запичат. Сервирайте ги със сос от кисело мляко, счукан чесън и ситно нарязан копър.












1 коментар: