четвъртък, 13 юни 2013 г.

Печен пълнен свински джолан с чесън и розмарин






Продукти:

1 голям свински джолан с кожа, обезкостен
3-4 склидки чесън
1 с.л. ситно нарязан розмарин
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л. горчица
1-2 с.л. зехтин

1. Счукайте в хаванче чесъна с розмарина и солта.


Изрежете стърчащите парченца от джолана. Поръсете го с черен пипер и го намажете с чесновата паста.


2. Навийте го на стегнато руло и го овържете с конец (виж Как се овързва месо)



3. Намажете месото с горчицата, поръсете го с още малко черен пипер , полейте го със зехтин и го печете за 15 минути в загрята на 220 С фурна. 



Намалете фурната на 160 С и печете месото още час и половина. От време на време го обръщайте.
4. Извадете го. Оставете го да си почине 10 минути и го нарежете. 



Сервирайте го с гарнитура от салата и конячени картофки.







Няма коментари:

Публикуване на коментар