неделя, 12 май 2013 г.

Хрупкав гретен от резене

 

Продукти:

2 глави резене
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер

за хрупкавата коричка:
50 г кашкавал
50 г орехови ядки
2 филийки хляб
1 с.л. зехтин

1. Нарежете резенето на много тънки филийки.


2. Сложете го в тенджера с 2 с.л. зехтин, 50 мл вода, малко сол и черен пипер и го оставете да се задушава под капак докато омекне, течността се изпари и започне да се карамелизира.







3. Сложете в кухненски робот хляба и кашкавала, нарязани на кубчета. Може да ползвате какъвто искате хляб, но аз предпочитам многозърнест заради вкусът на ядки.


Смелете ги докато се образуват трохи. Добавете зехтина, ореховите ядки и част от зелените пера на резенето и смелете още малко.


4. Изсипете задушеното резене в огнеупорен съд или индивидуални купички.


Разпределете трохите отгоре и печете ястието в загрята на 200 С фурна докато се зачерви и стане хрупкаво.


5. Сервирайте този гретен като гарнитура към риба, месо на скара или като основно ястие със свежа салата.














Няма коментари:

Публикуване на коментар