четвъртък, 27 септември 2012 г.

Пълнозърнести мъфини с овесени ядки и праскови



 
Продукти:
 за 12 броя

150 г бяло пшенично брашно
100 г пълнозърнесто пшенично брашно
40 г овесени ядки
40 г захар
ванилия
200 мл кисело мляко
75 мл зехтин
2 яйца
5 с.л. мед
1 пак.бакпулвер
5-6 праскови

Ако приготвяте кексчетата за диабетици, заменете меда и захарта с фруктова захар или подсладител.

1. Смесете в купа брашната, овесените ядки, захарта, бакпулвера и ванилията.



2. В друга купа сложете яйцата, млякото, зехтина и меда.


3. Разбийте леко мокрите съставки. Може да ползвате миксер, а може и с бъркалка. Добавете сухите съставки. В първия момент може и да ви се стори по-течна сместа от обикновено кексово тесто, но овесените ядки набъбват.




4. Ако прасковите ви са по-големи, може да ги нарежите на парченца и да ги добавите в тестото. Разпределете сместа в тавичка с гнезда за мъфини. Ако искате, може да разрежете прасковите на половинки, да ги обелите и да ги подредите върху мъфините.




5. Печете в загрята на 200 С фурна за около 20 минути, докато дървена клечка, забодена в средата на кексчето излиза суха.





 






2 коментара:

  1. Харесвам овесените ядки в сладкиши и това е точно по моя вкус, особено щом е с плодове!А и изглеждат много примамливо!
    Поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване