събота, 30 юни 2012 г.

Пай с вишни за диабетици



Продукти:

125 гр. краве масло на стайна температура
подсладител с еквивалент на 1 ч.ч. захар (3 ч.л. Хуксол)
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
500гр вишни, изчистени от костилките


1. Разбийте маслото с подсладителя. Добавете жълтъците 1 по 1 като продължавате да разбивате.



2. Добавете киселото мляко и брашното, размесено с бакпулвера.


3. Разбийте белтъците на сняг със солта.


4. Прибавете разбитите белтъци към тестената смес малко по малко, като разбърквате внимателно с шпатула.



5. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с брашно тавичка (или покрита с хартия за печене).


6. Разпределете вишните върху тестото.

7. Печете в предварително загрята на 180 С фурна до зачервяване.


     
 




 Вижте и:

Пай с вишни 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Пай с вишни и хрупкава коричка

 

 

 

1 коментар: