вторник, 12 юли 2011 г.

Пай с вишни и хрупкава коричка

 
Posted by Picasa

Продукти:
125 гр. краве масло на стайна температура
1 ч.ч. захар
3 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 ½ ч.ч. брашно
1 бакпулвер
500гр вишни, изчистени от костилките

за коричката:
2 с.л. краве масло
3 с.л. захар
3 с.л. брашно


1. Разбийте маслото със захарта на пяна.

 
Posted by Picasa

2. Прибавете яйцата 1 по 1 като продължавате да разбивате.

 
Posted by Picasa

3. Добавете киселото мляко и брашното, размесено с бакпулвера. Разбийте всичко до гладка смес.

 
Posted by Picasa

4. Изсипете сместа в намазана с масло и посипана с брашно тавичка (или покрита с хартия за печене).

 
Posted by Picasa

5. Разпределете вишните върху тестото.

 
Posted by Picasa

6. Сложете маслото, брашното и захарта в купичка. Търкайте с пръсти докато се образуват трохи и маслото се разпредели равномерно.

 
Posted by Picasa

Поръсете маслените трохи върху вишните.

 
Posted by Picasa

7. Печете сладкиша в загрята на 180 С фурна.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар