понеделник, 16 май 2011 г.

Супа от охлюви


Продукти:

две шепи охлюви
1 връзка пресен лук
1 връзка джоджен
1 връзка магданоз
шепа лапад и коприва
сол
черен пипер
лют червен пипер
зехтин

1. Сложете охлювите в туба от минерална вода. Направете няколко дупки в бутилката и ги оставете поне 24 часа за да се изчистят.
2. Извадете охлювите, сложете ги в тенджера. Поръсете ги със сол и започнете да ги бъркате за да си пуснат слузта. Измийте ги много хубаво под течаща вода.
3. Сложете тенджера с вода на котлона. Възварете я. Пуснете охлювите във врящата вода. Сварете охлювите.
4. Нарежете на ситно лука, джоджена, магданоза, лапада и копривата. Добавете ги към охлювите. Прибавете зехтин. Подправете със сол, черен пипер и щипка лют червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар