вторник, 19 април 2011 г.

Пълнозърнести спагети с патладжан


Продукти:

1 патладжан
3-4 склидки чесън
1 глава лук
1 литър смлени домати
сол
черен пипер
кимион
лют червен пипер

400 г пълнозърнести спагети

1. Обелете патладжана и го нарежете на кубчета. Посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивата вода.
2. Сложете спагетите в голяма тенджера с вряща подсолена вода. Варете ги почти до готовност.
3. В това време загрейте в дълбок тиган или тенджера зехтин. Измийте кубчетата патладжан и ги подсушете. Запържете ги в зехтина до златисто и ги извадете.
4. Нарежете чесъна на филийки, а лука на ситно. Запържете в тигана чесъна. Добавете лука и го задушете. Прибавете патладжана. Долейте смлените домати. Подправете соса със сол, черен и червен пипер, щипка лют червен пипер, кимион и магданоз. Сложете и спагетите и ги оставете да се досварят. Ако е необходимо, разреждайте соса с малко от водата на спагетите или зеленчуков бульон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар