сряда, 13 октомври 2010 г.

Млечна каша с печен пипер

Продукти

4-5 пиперки
50 г краве масло
1 с.л. олио
2 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
сол
черен пипер
50 г натрошено сирене (по желание)

1. Опечете пиперките. Завийте ги да се задушат. Обелете ги и ги нарежете на парченца.
2. В тенджерка загрейте олиото. Прибавете пиперките и ги позапържете. Извадете ги.


3. В същата тенджерка разтопете кравето масло. Прибавете брашното. Бъркайте енергично, брашното да стане на пяна, но да не загори.


4. Дръпнете от котлона. Започнете да прибавете прясното мляко малко по малко, като бъркате внимателно, за да не стане на бучки. Върнете на котлона.


5. Прибавете пипера. Подправете с черен пипер и сол, добавете сиренето.


Варете на слаб огън докато се сгъсти кашата. По желание може да подправите с оцет и счукан чесън.


Няма коментари:

Публикуване на коментар