вторник, 12 октомври 2010 г.

Курабии с пияни вишни и шоколад

Ето още една идея с вишни от ликьор.

 
Posted by Picasa
Продукти:

80 г краве масло на стайна температура
1 яйце
4 с.л. захар (за диабетици - 1 ч.л. Хуксол или друг подсладител )
2 с.л. кисело мляко
300 г брашно
1 бакпулвер
1 ч.ч. вишни от ликьор
50 г шоколад (за диабетици използвайте специален - без захар)

1. Почистете вишните от костилките и ги подсушете. Нарежете шоколада на малки парченца.
2. Разбийте с миксер маслото със захарта до гладък крем. Добавете яйцето.
3. Прибавете киселото мляко и брашното, размесено с бакпулвера.
4. Замесете меко тесто, Ако е необходимо прибавете още малко брашно. Добавете вишните и шоколада.
5. С мокри ръце оформяйте малки топчета и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене.
6. Печете в предварително загрята фурна на 200 С до златисто.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар