вторник, 5 октомври 2010 г.

Леща

 
Posted by Picasa

Продукти:
1 ч.ч. леща
2-3 с.л. растително олио
1 гл. лук
5-6 скл. чесън
1 морков
1 пиперка
1 домат
1 с.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер
сол
оцет

1. Почистете лещата и я измийте. Сипете я в тенджера и я залейте със студена вода. Оставете я да поври малко.
2. Нарежете зеленчуците на дребно, настържете домата.
3. В тиган загрейте олиото и запържете лука, добавете чесъна, моркова, чушката. Изсипете зеленчуците при лещата. Прибавете настърганите домати, чубрицата и червения пипер. Посолете.
4. Готова я подправете с малко оцет на вкус.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар