понеделник, 27 септември 2010 г.

Торта крем-карамел

 
Posted by Picasa
Продукти:
4 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
1 пак.бишкоти, бисквити

за карамела

1 ч.ч. захар
2-3 с.л. вода

1. Сложете захарта и водата в подходящ съд на умерен котлон, за да се карамелизират.
2. Разбийте яйцата и захарта с миксер.
3. Добавете млякото и ванилията.
4. В кръгла тавичка изсипете карамела. Подредете отгоре бишкотите и бисквитите.
 
Posted by Picasa
Разпределете отгоре сместа за крема.
5. Печете на водна баня, при температура от 180 градуса около 1/2 час.
6. Охладете тортата. Обърнете в тортена чиния.
Пригответе за приятелите си с много обич.

 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар